Futura Pro

Delovanje Futura Pro

Predstavljamo vam vrhunski aparat FUTURA PRO by ULTRATONE, ki ga je slovenski estetski trg zgovorno opisal z besedami: eden za vse in vse v enem, rezultati pa so vidni že po prvem obisku.

Ultratone bioenergija je sinergija mnogih tehnologij oblikovanja telesa v enem, tako vam za odpravo motečih nepravilnosti ni potrebno hoditi na več različnih terapij, ampak opravite vse hkrati in tako prihranite dragoceni čas.

Osnova aparata je OCM tehnologija, to je optimalna celična modulacija, ki s 44-imi oblikami različnih impulzov v več kot 150.000 programskih stopnjah simulira signale centralnega živčnega sistema. Specifični Ultraton programi z različnimi frekvencami, pulzi in oblikami signalov direktno dosežejo željene celice in omogočajo ciljan, varen in učinkovit rezultat v procesu pomlajevanja in oblikovanja obraza in telesa.

Najnovejša Ultratone tehnologija je napreden izum vodilne družbe v svetu in se ponaša z lastnim know-how-om ter več kot 40 leti vlaganj v raziskave in razvoj.

Ultratone je prihodnost, je sinonim za kakovost, zanesljivost in zagotovljene rezultate, ki vnaprej predvidi zahteve in dosega želene rezultate, izjemne izboljšave na telesu in obrazu.

Aparat Futura Pro by Ultratone sestavlja več različnih programov za telo.

Programi so razdeljeni v šest kategorij programov za telo – Body Treatments, vsak z svojimi specifičnimi Programi. Vsi Programi za telo so prednastavljeni na 30 minut, ki pa se lahko poljubno spremeni glede na potrebe stranke. Programi so prilagojeni spolu. Tako imajo specifični moški in ženski Programi različne signale, frekvence in parameter stimulacije.

Futura Pro Menu za telo

Za popolno postavo
Ultratone vam omogoča izredno širok spekter programov za preoblikovanje telesa, ki so narejeni za doseganje dolgoročnih rezultatov:

2013_2_5_13_14_374

Ultra hitra izguba centimetrov & Hujšanje s programi dosežemo rezultate že v prvi terapiji. Vzdržujemo jih v seriji 12-ih terapij.

Anti Celulit & Cirkulacija programi omogočajo razbitje celulita in izboljšanje prekrvavitve v tretiranem področju.

Oblikovanje telesa programi vam s signali za hujšanje in oblikovanje telesa omogočajo popolno postavo: zožanje pasu in zmanjšanje celulita.

Dvig, čvrstost & napetost, trije kombinirani programi, ki dvignejo, učvrstijo in napnejo točno tam, kjer je potrebno.

Multi Body je resnično razvajanje, saj tri različna področja telesa istočasno tretiramo s tremi različnimi programi.

Holistični Fitnes vsebuje serijo programov za moč, povečanje mase in napetosti mišic, hitreje kot z običajno vadbo.

Limfna Drenaža & Detoks programi izvajajo nežno masažo in stimulacijo limfnega sistema za odstranjevanje odvečnih tekočin in zmanjšanje zabuhlosti.

Slimming & Shaping – HUJŠANJE & OBLIKOVANJE

Ta kategorija ima 5 Programov

 1. Instant Inchloss (Ultrafast) – TAKOJŠNJA IZGUBA CENTIMETROV (Ultra hitra)
  Ta Program je za hitro izgubo obsegov in rezultat lahko pričakujete že po prvi terapiji. Izmenjujoči se signali in valovi delujejo na odstranjevanje odvečne tekočine, stisne se maščobno tkivo in napnejo se mišice za hitro izgubo obsega okoli trebuha, bokov, stegen in pasu.
 2. Slimming Weight Loss – HUJŠANJE IZGUBA TEŽE
  Ta Program naj se kombinira z zdravim načinom prehranjevanja namenjenega za hujšanje. Kombinacija kontroliranega vnosa kalorij in maščob z koncentrirano Bioptično Ultratone stimulacijo bo pospešil izgubo tako teže kot centimetrov. Telo se bo preoblikovalo, koža se bo napela, mišice bodo bolj čvrste, toksini se bodo izločili. Povečana fizična pripravljenost telesa bo stranki olajšala vzdrževanje izgube teže in izboljšalo se bo energetsko stanje.
 3. Anti Cellulite (For women only) ANTI CELULIT (samo za ženske)
  Ta Program se lahko kombinira s kremami proti celulitu za povečan učinek zmanjšanja celulita. Ta sekvenčna stimulacija olajša razbijanje maščobnega tkiva in njeno odstranjevanje z nežnim črpanjem limfatičnega sistema.
 4. Fat to Muscle – MAŠČOBA V MIŠICO
  Ta Program je razvit za zmanjševanje maščobe in povečanje mišičnega tonusa in fizične pripravljenosti v predelih, kjer se je nakopičila maščoba namesto mišic. Ta sekvenčna stimulacija spodbudi počasna tanka mišična vlakna medtem ko pomaga pri zmanjševanju maščobnega tkiva. Za boljši učinek se kombinira z kremami za hujšanje, tonus in izgubo maščobe.
 5. Postnatal Slimming (For women only) – POPORODNO HUJŠANJE (samo za ženske)
  Ta Program je narejen za izgubo teže in obsegov, razbijanje odvečne maščobe, zategovanje oslabelih mišic po porodu. Lahko se uporablja na trebuhu po zdravniškem poporodnem pregledu, enkrat ko je krvavitev že ustavljena. To je običajno 6 tednov po porodu, priporočamo pa da se stranka posvetuje s svojim zdravnikom.

TONING – TONIFIKACIJA

Tonifikacija ima 7 Programov

 1. Workout – VADBA Intenzivna sekvenčna stimulacija tega Programa bo hitro transformirala mišice, izboljšala tonus in tako preoblikovala telo v vitkejšo in zdravo postavo.
 2.  Deep Muscle Tone – GLOBOK MIŠIČNI TONUS
  Široki pulzi in dolgi intervali stimulacije v tem Programu dosežejo mišice, ki se z običajno telesno vadbo težje dosežejo. Takojšnja aktivacija teh velikih mišic pomembnih za oblikovanje telesa nam omogoča hitre in odlične rezultate za hujšanje in oblikovanje telesa.
 3. Skin Lift & Tone – DVIG & TONUS KOŽE
  Ta Program je narejen za stimulacijo slojev kože z sekvencami za obnovo elastičnosti kože, ojačanje produkcije kolagena in elastina za bolj zdravo usnjico, pospeši se krvni pretok in s tem reoksigenacija kože in pospeši se odstranjevanje toksinov za gladko in čvrsto kožo.
 4. Bust lift DVIG PRSI (za ženske) / Pectoral tone TONUS PRSNIH MIŠIC (za moške)
  Ta sekvenčna Bioptična stimulacija je narejena za tonifikacijo, dvig in ojačanje prsnih mišic in za pomladitev kože na prsih, rezultat je čvrsta in napeta silhueta.
 5. Postnatal Toning (samo za ženske) Ta Program je narejen za obnovo mišične elastičnosti in tonusa po porodu in za zmanjšanje maščobnih depozitov. Lahko se uporablja na trebuhu po popolnem poporodnem pregledu, ko je krvavenje končano. Običajno je to 6 tednov po porodu, vendar priporočamo, da se posvetujete s svojim zdravnikom pred terapijo.
 6. Pelvic Floor Toning – TONIFIKACIJA MEDENIČNEGA DNA
  Ta sekvenčna Bioptična stimulacija kombinira zelo specifično razporeditev nalepk za ojačanje in osvežitev mišic medeničnega dna za obnovo elastičnosti in nosilnosti mišic za vitalne organe. To je idealna terapija za ženske s pretežno sedečim načinom življenja, ki potrebujejo učinkovito stimulacijo mišic medeničnega dna in to brez zahtevne in dolgotrajne telesne vadbe.
 7.  Posture – POSTAVA
  Nizke frekvence in dolgi časi stimulacije bodo ojačali in tonirali počasna rdeča mišična vlakna in tako obnovila ravnotežje v telesu, sprostila napetost in omogočila mladostno in lahkotno postavo. Dobra vadba mišic pomembnih za postavo je pomembna pri preprečevanju hrbteničnih krivin in problemov s sklepi pri starejši populaciji.

DETOX – RAZSTRUPLJANJE

Detox & Repair – (RAZSTRUPLJANJE & OBNOVA) ima 5 Programov.

 1. Lymphatic Drainage – LIMFNA DRENAŽA Ta nežen Bioptični Program aktivira mišice okoli limfnih vozlov in poti, stimulira učinkovit pretok limfe in tako odstranjuje toksine in zmanjšuje odvečne tekočine. Tako zmanjšuje zatekanje v trebuhu in v gležnjih.
 2. Detox & Circulation – RAZSTRUPLJANJE & CIRKULACIJA
  Ta program je idealen za po obdobju neaktivnosti in slabe prehrane. Sekvenčna Bioptična stimulacija pomaga telesu pri produkciji anti toksinov, izločanju odpadnih produktov in ojača oksigenacijo in krvni pretok. Priporoča se, da se pije dodatne tekočina pred in po terapiji, do 2 polna kozarca vode, tako da se toksini primerno razredčijo in odstranijo.
 3. Dermal Revive – OŽIVITEV KOŽE
  Ta Program uporablja posebno fino sekvenco Bioptične stimulacije za revitalizacijo tkiv kože, ki je poškodovano zaradi staranja in izpostavitve soncu. Ultratone signali izboljšajo produkcijo elastina in kolagena, zmehčajo, zgladijo se gube in poveča se rehidracija epidermisa. Tako se obnovi mladosten videz kože. Ta Program lahko uporabljate tudi z vlažilnimi in antiage preparati za še boljše rezultate.
 4. Massage – MASAŽA
  Program Bioptične Masaže Program s sekvencami sproščujoče masaže z površinskimi, srednjimi in globokimi prijemi, Limfna drenaža in gladenje bodo sprostili utrujene in boleče mišice. Program Masaže lahko uporabljate tudi z eteričnimi olji za stimulacijo ali sprostitev. 5 kapljic eteričnega olja se v mešanici z vodo razpršijo na gel na notranji strani Optičnih samolepilnih nalepk.
 5. Anti Stress – ANTI STRES
  Pulzi z mešanimi frekvencami in nežni mikrotokovi Futura Pro signala v Anti Stres Program pomagajo pri odpravi napetosti s povečanjem proizvodnje endorfinov v telesu, ki so odgovorni za občutke well beinga in sprostitve. Valovita stimulacija bo olajšala tudi mišično napetost in pospešila zmanjšanje nivoja adrenalina. Stimulacija mora biti zelo nežna.

SPORT TRAINING – ŠPORTNI TRENING

Športni trening ima 8 Programov.

 1. Speed – HITROST
  Ta Bioptični Program je narejen, da pospeši odgovor hitrih mišic za eksplozivno moč. Pri šprintu in ostalih hitrih športih morajo biti refleksi usklajeni z budno in močno mišico. Futura Pro Speed Program pošilja fazne signale in tako olajša trening in razvoj hitrih mišic z natančnostjo mikro čipov, in tako se poveča hitrost reakcij, poveča fleksibilnost in zmanjša možnost poškodb, saj so mišična vlakna bolj pripravljena in bolj odzivna.
 2. Power – MOČ
  Ta sekvenčni Bioptični Program ima kratek čas segrevnja, ki mu sledijo intenzivni kontrakcijski cikli za moč, ki maksimalno obremenijo mišico. Stimulacija je narejena za maksimalno koncentrirano mišično vadbo za razvoj velikih mišic, ki ji sledijo sekvence stimulacije proti stresu in nabiranju mlečne kisline. Ta Program je idealen ta fitness entuzijaste, za dodatno moč brez povečane mišične mase.
 3. Strength – ČVRSTOST
  Neverjeten napredek v čvrstosti mišic se lahko doseže z rednimi Futura Pro Strength Programom terapijami, ki jih dodamo k standardnemu treningu za moč v telovadnici. Ne samo da bodo rezultati hitrejši, zmanjša se tudi možnost poškodb saj Program precizno določi čas kontrakcij in jih uravnoteži s pravilnim obdobjem relaksacije in pulzno frekvenco, da se izognemo poškodbam.
 4. Stamina – ŽILAVOST / VITALNOST
  Študije nam pokažejo, da električna stimulacija lahko poveča žilavost in odpornost na utrujenost z sekvenčnim Bioptičnim Programom. Začne se z nežnim zagrevanjem in nato hitro preide v serijo globokih kontrakcij, ki pomagajo pri krepitvi počasnih oksidativnih rdečih mišičnih vlaken in hitrih oksidativnih/glikolitčnih srednjih mišičnih vlaken in tako se poveča žilavost in energijski nivo.
 5. Endurance – VZDRŽLJIVOST Futura Pro Vzdržljivostni Program z sofisticiranimi in preciznimi fazami pospeši vzdržljivostni trening. Izmenjujoče se nizke in srednje frekvence okrepijo razvoj počasnih mišičnih vlaken, “zapuščenih” mešanih in hitrih mišičnih vlakna z odpornostjo na utrujenost. Ta program je primeren tudi za ljudi s pretežno sedečim načinom življenja, ki si želijo povečati fizično vzdržljivost in tako uživati v aktivnejšemu življenjskemu slogu.
 6. Body Building Razvit na osnovi študij iz celega sveta Futura Pro Body Building Program uporablja močno visoko frekvenčne menjave kontrakcij in sprostitve za stimulacijo velikih mišic. Z uporabo tehnike upora in specifične postavitev nalepk lahko povečate, oblikujete in prilagodite specifične skeletne mišice dokler ne dosežete svojega cilja. Lahko uporabljate tudi lahke uteži medtem ko stimulirate biceps ali prsne mišice in tako povečan upor še pospeši mišični trening.
 7. Stretching – RAZTEGOVANJE
  Uravnotežena in dobra drža sta osnova za lepo postavo. Osnovni del vsake vadbe je maksimiziranje raztegljivosti udov in povečanje razpona mišične fleksije. Program uporablja izmenjujoče sekvence za raztegovanje izbranih mišic in povečanje njihove elastičnosti in fleksibilnosti. Nalepke naj se postavijo tako, da bosta z izmenjujočo stimulacijo za učinkovito raztegovanje in fleksibilnost obremenjena tako mišica agonist in antagonist.
 8. Recovery – OKREVANJE
  Ta Program je narejen za pomoč pri okrevanju mišic, ki so bile oslabljene zaradi predolgega počitka ali posebno po zelo močnem naporu kot posledica intenzivne športne aktivnosti. Izmenjujoči signali za cirkulacijo in nežno mišično aktivno fazo hkrati z nizko frekvenčno fazo za izločanje endorfinov maksimizirajo okrevanje mišic in omogočijo telesu sprostitev in regeneracijo. Recovery Program se lahko uporabi tudi za hitrejše okrevanje po poškodbi.

THERAPEUTIC – TERAPEVTSKI

Terapevtska kategorija ima 8 Programov.

 1. Hi TENS Hi TENS Program uporablja mešanico visoke frekvenčnih pulzov z majhno dolžino, te signale običajno imenujemo “gate TENS” = TENS vrata.
 2. Lo TENS Ti signali so nizkih frekvenc z kratkimi pulzi, ki pomagajo pri stimulaciji produkcije endorfinov, ki so naravno v telesu.
 3. Mixed TENS Izmenjujoče delovanje obeh TENS stimulacij da najboljše rezultate. Program se začne z Lo TENS za izločanje endorfinov, nato se izmenjujeta Hi in Lo TENS za maksimalno učinkovitost. Usposobljen terapevt naj bi svetoval pri postavitvi nalepk.
 4. Rehabilitation – REHABILITACIJA Rehabilitacija je potencialno aProgram, ki kombinira koristi aktivne mišične kontrakcije in hkratne spremembe v metabolizmu in cirkulaciji.
 5. Capillarisation – KAPILARIZACIJA Mišična kontrakcija Bioptične stimulacije na motoričnem nevronu bo povzročila funkcijsko vazodilatacijo. In to omogoča mišicam oskrbo z dodatnimi oksigenacijskimi encimi.
 6. Acupressure . AKUPRESURA Koncept Electro-Acupuncture je podoben tradicionalni kitajski akupunkturi; preprosto se namesto igel uporabi globoko penetrirajoči tanek tok za stimulacijo točk. Če si pogledamo telo kot en velik elektrolitičen sistem, testi pokažejo da so akupunkturne točke tiste, ki imajo manjšo električno upornost in večjo električno kapaciteto kot normalna koža, in tudi komplesne elektrokemične reakcije. Program uravnoteži telo v izbranem akupresurnem področju in odblokira meridijane in tako pospeši pretok energije po kanalih. Prazna karta telesa vam omogoča, da si označite pozicijo nalepk.
 7. Reflexology – REFLEKSOLOGIJA
  Po tradicionalni vzhodni medicine vsak del na nogah ali rokah ustreza določenemu organu v telesu. Z refleksologijo naj bi zdravili oslabljene in nezdrave organe z stimulacijo določenih con na podplatu ali rokah. Z Futura Pro Reflexology Programom preprosto postavite Micropads – nalepke na izbrano področje na roki ali nogi in pustite sekvenco Programa za stimulacijo refleksnih con. Prazna karta rok in nog je priložena, in na njih si lahko označite kje ste postavili nalepke.
 8. Anti Spasm – ANTI SPAZM
  Ta Program je narejen za sprostitev mišičnega spazma in sprosti zategnjene in napete mišice. Izmenjujoči se pulzi nežne vibracije z nepravilnim tremorji omogočijo, da se sprostijo mišični spazmi in krči. Signal stimulira tudi krvno cirkulacijo.

MULTI BODY

Delujeta lahko na 6 področij telesa individualno ali simultano. Vsako izbrano področje vam nudi izbor različnih Programov.

Programi so izbrani iz dela BODY BIOSTIMULATION / STIMULACIJA TELESA .

 • Področje 1 – Stomach & Waist – TREBUH & PAS
 • Področje 2 – Thighs – STEGNA
 • Področje 3 – Buttocks & Hips – STEGNA & BOKI
 • Področje 4 – Calves – MEČA
 • Področje 5 – Back – HRBET
 • Področje 6 – Pectorals/Bust & Arms – PRSA & ROKE

 

 

UTRINEK IZ ŠTUDIJE O FUTURA PRO

Vodilno britansko podjetje ULTRATONE z več kot 40 letno tradicijo na področju raziskav in razvoja mišičnih stimulatorjev je predstavilo nov sistem, kjer so sinergistično povezane vse top tehnologije v ENO, za celosten koncept vse v enem, koncentrirane terapije za oblikovanje Obraza & Telesa.

Fizološki know how podjetje uvršča v svetovni vrh. Ultratone signal z biološko kodiranimi frekvencami takoj doseže različne dele telesa.

44 različnih oblik impulzov ( električna govorica telesa) v eni 30 minutni terapiji več kot  150.000 progresivnih Programskih stopnjah, ki simulirajo informacije centralnega živčnega sistema, posebno formuliranih za usmerjanje terapij za vsako potrebo telesa in/ali obraza vaše stranke.

Ultratone OCM tehnologija (OCM – optimalna celična modulacija)

RAZUMEVANJE NOVE GOVORICE TELESA

Intervju z prof. Gerto Verbovo, Md., D.Sc., vodilno svetovno nevrologinjo

Profesorica Razvojne Nevroznanosti, Oddelek za anatomijo in razvojno Biologijo na Univerzi College London

Danes se večina nas zaveda pomena telesne vadbe in kako pomembno vlogo ima telesna vadba pri vzdrževanju telesne  teže, strukture ter oblike telesa, in seveda za vzdrževanje nivoja telesna pripravljenosti in nam tako omogoči fizično – športno aktivnost.

Vemo, da se, ko je mišica enkrat aktivirana, v telesu sproži serija procesov, ki deluje še dolgo po prenehanju fizičnega udejstvovanja. Mišična vlakna spremenijo svoje lastnosti, postanejo bolj učinkovita in elastična, cirkulacija se izboljša in porabi se več kalorij, in posledica je zmanjšanje obsega in postopno zmanjševanje telesne teže.

Toda kako naj vadimo? Kako naj kombiniramo zdravo prehranjevanje z učinkovito metodo za tonus, za (pre)oblikovanje, za fitnes svojega telesa ?

Ali mora bito to kar telo potrebuje res samo zgolj fizično in izčrpljujoče, da bi imeli rezultate? Ali je res potrebna dolgotrajna in časovno zahtevna vadba? Ali je še kakšen drug način za dosego rezultatov?

Profesor Gerta Vrbova, vodilna nevrologinja z Univerze College London, verjame da obstaja druga, še boljša pot.

Profesor Vrbova namreč meni, da je vsaka mišica je sestavljena iz različnih tipov motoričnih enot.

Z običajno telesno vadbo se te motorične enote v posamezni mišici aktivirajo v določenem vrstnem redu: manjše motorične enote se aktivirajo najprej in samo z dolgotrajno in naporno vadbo se aktivirajo še večje motorične enote. To lahko zahteva tudi do 45 minut intenzivne vadbe, da bi dejansko aktivirali mišico, ki jo želimo, in na žalost, če vadba ni redna in zahtevna je rezultat za oblikovanje telesa minimalen.

Z Ultratone OCM tehnologijo in pravilno postavitvijo elektrodnih obližev na telo, precizno programirani elektronski pulzi z spreminjajočimi se sekvencami lahko dosežejo te mišice v sekundi, s pritiskom na gumb. S takojšnjim sprejemom dražljaja velika motorična enota odgovori takoj, in bistveno hitreje kot z navadno telesno vadbo. Dejansko je z Ultratone tehnologijo OCM velika motorična enota tista, ki prva odgovori na dražljaj.

Če citiramo njeno nedavno znanstveno študijo: “ta električna stimulacija lahko doseže bistveno višji in časovno daljši nivo aktivacije mišice kot običajna telesna vadba in zato je adaptacijski potencial mišičnega sistema izzvan do skrajnih meja”.

Viri:

»What does chronic stimulation teach us about muscle plasticity?

Dirk Pette, MD and Gerta Vrbova, MD, Muscle & Nerve

»Medical and therapeutic applications«

Gerta Verbova, MD, Kristin Schaefer Centofanti

 

Bi želeli o Futura Pro izvedeti več ali se naročiti na termin?

To lahko storite: