Študije o terapiji

unnamedHYPOXI je ciljana metoda obikovanja telesa. Konec 90-ih let jo je izumil Dr. Norbert Egger iz Salzburga in do današnjih dni jo uspešno uporabljamo že v več kot 40 državah sveta.HYPOXI-Metoda edinstveno deluje na tipične ženske – ampak tudi moške – problematične predele telesa: trdovratne maščobne blazinice na trebuhu, bokih, zadnjici in nogah, celulit in slabo vezno tkivo.

HYPOXI-Metoda uporablja naravni princip maščobne presnove in sistematično zmanjšuje neželene maščobne obloge.
Tega učinka pri klasičnem hujšanju običajno ne dosežemo. Hkrati trening izboljšuje izgled kože.
Moderne naprave, holističen pristop in osebni nadzor HYPOXI-Trenerja zagotavljajo dolgotrajne rezultate.

Nedavna študija Medical Prevention Care Hamburg (MPCH) je uradno potrdila učinkovitost HYPOXI-metode. Prof. dr. Christoph M. Bamberg, direktor University Hospital Eppendorf (MPCH) je 4 tedne, pri 20 ženskah in 16 moških preverjal in testiral v kolikšni meri je HYPOXI-metoda bolj učinkovita od konvencionalne vadbe. Vprašanje je bilo, ali HYPOXI® z izmenjavanjem nadtlaka in podtlaka poveča izgorevanje maščobe na problematičnih predelih telesa? Odgovor je bil jasen in rezultati pomembni.

»Zmanjšanje dovajanja energije in povečanje porabe energije s telesno aktivnostjo, so osnova za zmanjšanje telesne teže in nadzor nad njo. Do sedaj ni bilo znano, da katera koli metoda, sistematično in učinkovito zmanjšuje maščobne blazinice na določenih predelih telesa,« razlaga dr. Bamberg na začetku znanstvene študije.

20 žensk in 16 moških je bilo razdeljenih v dve skupini. Polovica žensk je izvajala 3x tedensko 30 minutno vadbo na sobnem kolesu ali tekalni stezi. Druga polovica žensk pa je izvajala HYPOXI-trening na HYPOXI-trainerju S120, kateri je bil razvit posebej za problematična področja od pasu navzdol in sicer tudi 3x tedensko po 30 minut.

Moški so bili prav tako razdeljeni v 2 skupini. Poudarek je bil na področju trebuha in bokov. Polovica moških je izvajala vadbo na tekalni stezi, ostali pa na HYPOXI- Vacunautu v posebni HYPOXI-obleki. HYPOXI-Vacunaut poveča pretok krvi neposredno na področju trebuha.

Vsi sodelujoči v raziskavi so upoštevali HYPOXI®-jeva prehranska navodila in s tem imeli enake pogoje. Po enem mesecu vadbe so bile na vrsti meritve telesnih obsegov. HYPOXI® skupini žensk in moških sta bili najsrečnejši, kajti rezultati teh 2 skupin so bili veliko boljši. Ženske v HYPOXI® skupini so v povprečju izgubile 13,1 cm okoli bokov, zadnjice in stegen, medtem ko so v kontrolni skupini izgubile povprečno le 4,8 cm.

Moški v HYPOXI® skupini so svoj obseg trebuha in bokov v povprečju zmanjšali za 9,4 cm, medtem ko v kontrolni skupini le za 2,9 cm.

»Predpostavka, da se s HYPOXI-metodo izgublja veliko več maščobe, kot s klasično vadbo, je bila jasno in nedvomno potrjena,« pravi prof. Bamberg.