Špageti brez OH in glutena

Špageti brez glutena in ogljikovih hidratov
Špageti oziroma testenine, so nepogrešljivi na naših jedilnikih zaradi raznovrstnih omak in prilog, s katerimi jih jemo. Pa ni treba da se jim odpovemo, če jemo po LCHF metodi. Samo pripravimo jih malo drugače.

Sestavine:
– 4 jajca
– 125 gramov sirnega namaza
– 20 gramov psylliuma (luščin indijskega trpotca)

Priprava:
Jajca stepemo, dodamo sir in psyllium in vse skupaj dobro premešamo. Pustimo stati nekaj minut, da se masa primerno zgosti. Vlijemo na pekač obložen s papirjem za peko. Na vrh položimo še en papir za peko. S prsti si pomagamo, da maso med obema papirjema enakomerno porazdelimo na velikost pekača.
Pečemo na 150 stopinj 10 minut.

Vzamemo iz pečice, odstranimo zgornjo plast papirja in pustimo, da se malo ohladi. Narežemo na poljubno široke trakove. Najlažje je, da zvijemo dobljeno ploskev kot rulado in narežemo.

Nasvet: špagete lahko shranimo v hladilnik, ko jih potrebujemo, jih pogrejemo na žlici masla, posujemo s parmezanom, še malo popečemo in serviramo. Lahko pa jih takoj serviramo. Zraven se podajo vse omake, ki jih pripravljamo k običajnim testeninam.

2014%5c07%5c13%5cslike%5cdat_214012_600x450

Z nadaljnim obiskom in brskanjem spletne strani hypoxi-koper.si se strinjate z rabo piškotkov in sprejemate le-te. več info

Nastavitve piškotkov so nastavljene na "omogoči piškotke" z namenom optimiziranja vaše izkušnje med obiskom. Če želite nadaljevati z obiskom brez sprememb nastavitev prosim kliknite "Sprejmem".

Zapri