Pripravek, ki čisti črevesje in preprečuje Chronovo bolezen

Nečistoče v črevesju so pogosto vzrok bolezni. S pravo kombinacijo sestavin bo vaše zdravje bistveno boljše …

Ta napitek priporočamo vsem. Tudi tistim, ki nimate nobenih težav. Napitek namreč poleg čistilne funkcije tudi močno izboljša absorpcijso sposobnost debelega črevesa, ima pa tudi celo vrsto hranljivih lastnosti.

Sestavine:

  • 1 jabolko
  • 1 žlica lanenih semen
  • 1 žlica chia semen
  • 1 žlica medu
  • 1 dcl vode

Priprava:Vse sestavine dobro premešajte in počakajte 15 minut, da chia semena narastejo. Pijte to na tešče vsaj tri dni zapored, priporočamo pa najmanj teden dni.

Jabolka vsebujejo topne in netopne vlaknine, ki pospešujejo delovanje črevesja. Lanena semena vsebujejo poleg vlaknin še antioksidante in omega-3 maščobne kisline. Lanena semena med drugim zdravijo in preprečujejo raka na debelem črevesu. Chia semena vsebujejo veliko vitaminov, mineralov in hranljivih snovi, ki izboljšujejo zdravje srca in ožilja ter zdravijo prebavni trakt. Med pa temu napitku doda antibakterijsko moč ter protiglivične, protivirusne in antiseptične lastnosti. Tudi med ščiti pred rakom črevesa.

Crohnova bolezen

Zelo pomembna lastnost tega napitka je, da preprečuje nastanek Crohnove bolezni. Crohnova bolezen je namreč avtoimunska bolezen, pri kateri lastni imunski sistem napada gastrointestinalni trakt ter s tem povzroča kronična vnetja. Napredovanje bolezni lahko pripelje do obstrukcije črevesja, do zapleta pa pride, če razjede predrejo črevesno steno in se črevesne bakterije razširijo ter inficirajo notranje organe.

Preventiva je najboljše zdravilo.

med ground-linseed-1471430627 eff8c7555ad6b3937dd817d9c77c8815-001 chia