Priporočeni tretmaji

Najprej se pogovorimo o željah posameznika, pričakovanjih, razložimo sam postopek izbranega tretmaja ter preverimo zdravstveno stanje, da izključimo morebitne kontraindikacije.

Preverimo stanje kože, kjer se bo izvajala terapija ter ali je bila stranka izpostavljena neposrednim naravnim ali umetnim sončnim vplivom tri tedne pred terapijo.Ne izvajamo tretmaja na strankah, ki imajo znatno zagorelo polt kože zaradi sončenja.Ravno tako ne izvajamo tretmaja pri strankah, ki se nameravajo sončiti v prihodnjih treh tednih.

Ocenimo strankin fototip kože.

Ugotovimo kaj je glavni vzrok za opravljanje terapije, ter kakšna so strankina pričakovanja.

Izvedemo testne spote pri najnižji priporočljivi jakosti na manj vidnem področju in počakamo par minut ali pride do odziva kože.Na temnejših fototipih kože počakamo 24 ur, da ocenimo reakcijo kože.

Preverimo ali se je stranka pobrila dan dva prej, ker če je dolžina dlak daljša kot 3-4 mm, se v izogib možnosti nastanka opeklin priporoča predel kjer se bo izvajala terapija obriti.

Med terapijo lahko pride do določenih neprijetnih občutkov in po terapiji se lahko pojavijo kratkotrajne otekline oziroma rdečica.

Dogovorimo se o natančnem terminskem planu tretmajev

Vodimo evidenco o tretmajih

KOLIKO TRETMAJEV PRIPOROČAMO

  • odstranjevanje pigmentnih in žilnih sprememb 3 do 4 terapije, v intervalu 2 do 3 tedne
  • fotopomlajevanje od 5 do 6 terapij, v intervalu 2 do 4 tedne
  • izboljšanja stanja aknaste kože ali glivic od 5 do 6 terapij, v intervalu 1 do 2 tednov
  • trajno odstranjevanje dlak od 5 do 8 terapij, v intervalu 4 do 6 tednov