HYPOXI terapija

HYPOXI terapija in kako deluje:HYPOXI logo

Najpomembnejši dejavnik uspešnega izgorevanja telesne maščobe je optimalna prekrvavitev kritičnih delov telesa kot so boki, stegna zadnjica in trebuh. Pri tem je HYPOXI metoda edinstvena. Na eni strani te predele telesa izpostavimo podtlaku – to dosežemo z vakuumom in kompresijo (nadtlak). Na drugi strani pa zmerna vadba stimulira metabolizem (presnovo). Odvečna maščoba se aktivira in s pomočjo krvnega obtoka “prenese” v mišice, kjer izgori kot energija.

NAJBOLJŠE PRI HYPOXI terapiji:

HYPOXI metoda ne zahteva stroge, enostranske diete! Konec koncev jih je težko vzdrževati in običajno povzročijo yo-yo učinek.

HYPOXI metoda upošteva dejstvo, da se vsak človek prehranjuje popolnoma drugače. Zato vam bo HYPOXI trener v studiu pomagal oblikovati optimalen načrt prehrane, ki bo ustrezal vašemu HYPOXI treningu in ki ga boste zlahka obdržali tudi po prenehanju vadbe na HYPOXI napravah. Prehrana, ki je individualno prilagojena potrebam vašega telesa, vam bo pomagala doseči in obdržati vaše cilje.
Seveda pa je naše glavno načelo uravnitežena in zdrava prehrana z rednimi obroki in pitjem zadostne količine vode.

KAKO IZGLEDA HYPOXI® TRENING:

Sestavljen iz dveh delov in sicer:

1.HYPOXI®Dermology (limfna drenaža),

deluje na vsak dotični predel kože 200-krat dlje kakor ročna limfna drenaža. S tem se pokaže optimalno delovanje že po 20-minutni uporabi. Koža na problematičnih delih je izpostavljena blagi masaži, ki ustvari prijeten in sproščujoč občutek. Med tem, ko mi počivamo HYPOXI® Dermology

HYPOXI Koper
HYPOXI Dermology
  • čvrsti in napenja kožno tkivo,
  • 200x močneje čisti odpadne snovi iz telesa,
  • prekrvavi telo,
  • pospešuje presnovo maščob,
  • prijetno masira kritične dele telesa (trebuh, noge, zadnjica),
  • zmehča trdovratno maščobo in s tem odpravlja celulit.

2.HYPOXI® trainer L250 ali S120 oz.HYPOXI® Vacunaut

med 30 minutnim treningom skrbijo, da se maščobni predeli čim bolje prekrvavijo.

S pomočjo vakuuma torej dosežemo, da gre čim več krvi v maščobne predele, kjer se le-ta obogati z maščobo. Stalno izmenjavanje tlaka in

HYPOXI Trainer
HYPOXI Trainer

podtlaka pospešuje “prenos” maščobnih kislin in krvi preko srčnega in pljučnega obtoka v mišice, kjer izgorijo kot energija in naše maščobne zaloge oz. centimetri se s tem bistveno manjšajo.

PRINCIP DELOVANJA ZA ženski tip HRUŠKE (boki, stegna, noge, zadnjica):

podtlak najprej torej posesa kri v zamaščeno tkivo na nogah, zadnjici in bokih ali trebuhu v primeru Vacunauta.Tukaj se kri obogati z maščobnimi kislinami. Računalniško nadzorovana menjava podtlaka pospeši odvod krvi do mišic v nogah in drugje, ki takrat vadijo. Tam se maščoba dokončno porabi (zgori). Hitrejši pretok krvi in pospeševanje presnove RAZBREMENJUJETA OŽILJE IN BISTVENO PRIPOMORETA K REGENERACIJI VEN, zato je trening celo priporočljiv za tiste s krčnimi žilami in venami.

HYPOXI Vacunaut
HYPOXI Vacunaut

PRINCIP DELOVANJA ZA ženski tip JABOLKA (trebuh) in MOŠKE:

V predelu trebuha, pasu in bokov je mreža 122 celic, ki lahko ustvarijo podtlak in nadtlak:

izmenjava podtlaka in nadtlaka ustvarja refleksne mišične kontrakcije. Stranski učinek te vadbe je ta, da vse mišice v predelu trebuha, pasu in bokov zraven zelo učinkovito vadijo.

KAKO TOREJ DELUJE?

HUJŠANJE, ODPRAVLJENJE MAŠČOB NA ZADNJICI IN STEGNIH, ODPRAVA CELULITA

Celulit je zaradi slabe prekrvljenosti posebno trdovraten na stegnih in zadnjici. Ne pomagajo ne treningi ne diete. Vendar celulit ni nujno usoda. Z vakuumsko terapijo se dosegajo odlični rezultati pri odpravljanju pomarančne kože ter zmanjšanju centimetrov na zadnjici in stegnih.

Osnova terapije je do pasu segajoča podtlačna komora v kateri se nahaja vakuumsko kolo. Med vadbo na kolesu, deluje v komori spreminjajoči se podtlak na kožno in maščobno tkivo. Usmerjen podtlak pospešuje prekrvavitev maščobnega tkiva na problematičnih mestih. Aktivirana maščoba se odvaja v aktivne mišice, kjer se porabi kot gorivo za gibanje. Računalnik nadzoruje po individualno nastavljenem programu med drugim tudi naslednje parametre: spreminjanje podtlaka, spreminjanje obremenitve na vakuumskem kolesu, srčni utrip, temperaturo na problematičnem delu telesa itd. Trening traja 30 minut. Oblečeni ste v športno obleko.

Princip delovanja:

Podtlak najprej posesa kri v zamaščeno tkivo na nogah, zadnjici in bokih. Tukaj se kri obogati z maščobnimi kislinami. Računalniško nadzorovana menjava podtlaka pospeši odvod krvi do mišic v nogah, ki takrat vadijo. Tam se maščoba dokončno porabi (zgori). Hitrejši pretok krvi in pospeševanje presnove razbremenjujeta ožilje in bistveno pripomoreta k regeneraciji ven.

HUJŠANJE, ODPRAVLJANJE MAŠČOB NA TREBUHU IN V PASU

Ko se enkrat na trebuhu in v pasu pojavijo maščobne blazinice, tam tudi ostajajo, kljub rednim obiskom v fitnes studiu in številnim dietam. Nobeni ženski ali moškemu se ni treba sprijazniti s tem. Na sliki je prikazana uporaba vakuumske terapije z »ubijalcem« maščob na trebuhu, v pasu in bokih . Trening se izvaja stoje na eliptičnem trenažerju ali na tekaški stezi. Med treningom se v posebni obleki s 122 celicami, računalniško vodeno menjava podtlak in nadtlak. Maščobe se razgradijo in odvajajo v aktivne mišice, kjer se porabijo kot gorivo za gibanje. Trening traja 30 minut. Brezpogojna higiena je pogojena z obleko, čiščenjem, sušenjem in dezinfekcijo.

Princip delovanja:a055c3_44d475ea74de4424ba01b49965a8d49da055c3_9ae6b064d7b2481fb85f9514d7faeefb

V predelu trebuha, pasu in bokov je mreža 122 celic, ki lahko ustvarijo podtlak in nadtlak: najprej podtlak sesa kri v
maščobno tkivo in kožo trebuha, pasu in bokov. Tu se kri obogati z maščobo. Sprememba iz podtlaka na nadtlak pospeši odvoz z maščobo obogatene krvi do mišic, ki trenirajo. V mišicah se maščobne kisline porabijo kot gorivo za gibanje. S stalnim ponavljanjem tega postopka v času treninga se maščoba učinkovito razgrajuje samo na trebuhu, v pasu in bokih, kar ne omogoča noben drug trening. Izmenjava podtlaka in nadtlaka ustvarjarefleksne mišične kontrakcije. Stranski učinek te vadbe je ta, da vse mišice v predelu trebuha, pasu in bokov zraven zelo učinkovito vadijo.

POVZETEK:

s HYPOXI® treningom dosežemo hitre rezultate (ena
konfekcijska številka manj v samo 6 urah vadbe), brez strogih diet in stradanja, trening pa je primeren za vse starosti in oba spola, saj delujemo na tiste dele telesa, ki jih z drugimi vrstami vadbe ne uspemo preoblikovati.

ŠTUDIJE O TERAPIJI

unnamedHYPOXI je ciljana metoda obikovanja telesa. Konec 90-ih let jo je izumil Dr. Norbert Egger iz Salzburga in do današnjih dni jo uspešno uporabljamo že v več kot 40 državah sveta. HYPOXI metoda edinstveno deluje na tipične ženske – ampak tudi moške – problematične predele telesa: trdovratne maščobne blazinice na trebuhu, bokih, zadnjici in nogah, celulit in slabo vezno tkivo.

HYPOXI metoda uporablja naravni princip maščobne presnove in sistematično zmanjšuje neželene maščobne obloge.
Tega učinka pri klasičnem hujšanju običajno ne dosežemo. Hkrati trening izboljšuje izgled kože.
Moderne naprave, holističen pristop in osebni nadzor trenerja zagotavljajo dolgotrajne rezultate.

Nedavna študija Medical Prevention Care Hamburg (MPCH) je uradno potrdila učinkovitost HYPOXI metode. Prof. dr. Christoph M. Bamberg, direktor University Hospital Eppendorf (MPCH) je 4 tedne, pri 20 ženskah in 16 moških preverjal in testiral v kolikšni meri je HYPOXI metoda bolj učinkovita od konvencionalne vadbe. Vprašanje je bilo, ali HYPOXI® z izmenjavanjem nadtlaka in podtlaka poveča izgorevanje maščobe na problematičnih predelih telesa? Odgovor je bil jasen in rezultati pomembni.

»Zmanjšanje dovajanja energije in povečanje porabe energije s telesno aktivnostjo, so osnova za zmanjšanje telesne teže in nadzor nad njo. Do sedaj ni bilo znano, da katera koli metoda, sistematično in učinkovito zmanjšuje maščobne blazinice na določenih predelih telesa,« razlaga dr. Bamberg na začetku znanstvene študije.

20 žensk in 16 moških je bilo razdeljenih v dve skupini. Polovica žensk je izvajala 3x tedensko 30 minutno vadbo na sobnem kolesu ali tekalni stezi. Druga polovica žensk pa je izvajala HYPOXI trening na HYPOXI trainerju S120, kateri je bil razvit posebej za problematična področja od pasu navzdol in sicer tudi 3x tedensko po 30 minut.

Moški so bili prav tako razdeljeni v 2 skupini. Poudarek je bil na področju trebuha in bokov. Polovica moških je izvajala vadbo na tekalni stezi, ostali pa na HYPOXI Vacunautu v posebni HYPOXI obleki. Vacunaut poveča pretok krvi neposredno na področju trebuha.

Vsi sodelujoči v raziskavi so upoštevali HYPOXI®-jeva prehranska navodila in s tem imeli enake pogoje. Po enem mesecu vadbe so bile na vrsti meritve telesnih obsegov. HYPOXI® skupini žensk in moških sta bili najsrečnejši, kajti rezultati teh 2 skupin so bili veliko boljši. Ženske v HYPOXI® skupini so v povprečju izgubile 13,1 cm okoli bokov, zadnjice in stegen, medtem ko so v kontrolni skupini izgubile povprečno le 4,8 cm.

Moški v HYPOXI® skupini so svoj obseg trebuha in bokov v povprečju zmanjšali za 9,4 cm, medtem ko v kontrolni skupini le za 2,9 cm.

»Predpostavka, da se s HYPOXI metodo izgublja veliko več maščobe, kot s klasično vadbo, je bila jasno in nedvomno potrjena,« pravi prof. Bamberg.

REZULTATI, PREDNOSTI IN VPLIV NA ZDRAVJE

REZULTATI, KI JIH ŽELIMO VIDETI

images

Z dieto in telovadbo izgubljamo maščobe enakomerno po telesu. Najprej shujšamo v obraz in prsi, kar si najmanj želimo. Vakuumska HYPOXI terapija pa deluje usmerjeno na določene dele telesa, kot prikazuje slika:

HYPOXI TRENING:

pri treningu v vakuumski komori 60% od zmanjšanja skupne teže odpade na noge in zadnjico ter 30% na trebuh, pas in boke
pri treningu v vakuumski obleki 80% od zmanjšanja skupne teže odpade na trebuh pas in boke in 10% na zadnjico in noge.

PRIMER:

Če pri HYPOXI treningu izgubimo 10 kg skupne teže, bo na trebuhu, pasu in bokih za 8 kg manj maščob, obseg pa manjši za 15 cm.
Če izgubimo 10 kg z dieto in običajnim treningom, bomo na trebuhu in bokih izgubili samo 2 kg in 4 cm v obsegu.

Po 12 obiskih je pri intenzivnem programu in disciplinirani prehrani pričakovano zmanjšanje teže za 2-4 kg. Z redukcijskim programov, ki traja od enega do štirih mesece, se prav tako pričakuje zmanjšanje teže za 2-4 kg mesečno.
V povprečju se za vsako zmanjšanje 1 kg na trupu zmanjša obseg za 1 cm, na nogah pa 0,5 cm.

POVZETEK:

Pomembno je, da preoblikujemo t.i. KRITIČNE DELE telesa in tam zmanjšamo obseg. Pa naj bo to trebuh (za postave jabolko in moške)

ali boki, stegna in zadnjica (za postavo hruške). Pri dodatni redni fizični vadbi namreč sprememba v kilogramih ni vedno enaka, saj

večanje mišične mase zmanjša razliko v kilogramih, centimetri in konfekcijske številke pa so tisti ki štejejo!

Po enem mesecu (12 obiskih) in ob upoštevanju prehrane ter napotkov terapevta je pričakovan rezultat ENA KONFEKCIJSKA ŠTEVILKA MANJ.

PREDNOSTI TERAPIJE

S HYPOXI treningom boste dosegli svoj cilj hitro in z dolgoročnim učinkom. Sistematično boste trenirali tiste dele telesa, kjer si želite spremembe. Trening je prilagojen vašim individualnim potrebam – za to poskrbijo kvalificirani HYPOXI trenerji v pooblaščenih studiih. Vaša vadba tako ne bo nikoli preveč naporna ali nevarna za vaše zdravje.

Prvi rezultati so vidni že po nekaj obiskih. Samo trajanje HYPOXI metode pa je odvisno od vaših ciljev in vaše individualne konstitucije. Običajno traja od enega do treh mesecev, da dosežete svoje osebne cilje.

Posebnost pri HYPOXI treningu je v tem, da kljub kratkim vadbam lahko dosežete odlične rezultate. Vadba traja približno 30 do 50 minut na obisk.

TERAPIJA IN ZDRAVJE

Na vprašanje ali je HYPOXI® metoda zdrava, lahko odgovorimo z jasnim DA! saj temelji na preizkušenih zdravilskih metodah in metodah treningov, ki jih je HYPOXI® dosledno dodatno razvil. HYPOXI® trening ciljno odstranjuje trdovratno telesno maščobo, ki obremenjuje telo. Zmerno gibanje stimulira presnovo; vezivno tkivo se učvrsti in napne. Rezultat? Popolno telesno dobro počutje.

Posebnost terapije je tudi v tem, da je HYPOXI® trening popolnoma varen za ljudi s krčnimi žilami, saj stimulacija krvnega obtoka lajša venski sistem.
Pri nas velja preprosto pravilo: vsak, ki mu je dovoljeno zmerno kolesarjenje ali sprehod na svežem zraku, lahko izvaja HYPOXI® trening, ne glede na fizično kondicijo ali morebitne poškodbe hrbtenice, kolen in druge poškodbe.
V posebnih primerih pa se pred začetkom izvajanja terapije vselej posvetujemo z zdravnikom in po potrebi od stranke pridobimo tudi zdravniško potrdilo.

VEČ REZULTATOV NAJDETE NA NAŠI FB STRANI:

HYPOXI studio Koper

POGOSTA VPRAŠANJA O HYPOXI METODI

Pogosta vprašanja so vezana na vse vrste vadb v našem studiu, saj je vsem skupno to, da delujejo na kritične dele telesa na pricipu prekrvavitve.

Kakšna je razlika med navadno telovadbo in vadbo na HYPOXI in drugih naših napravah? 
Pri navadni telovadbi oz. kakršni koli fizični aktivnosti ne moremo izbrati na katerih predelih telesa bomo shujšali. Shujšamo tam, kjer smo dobro prekrvljeni. Pri HYPOXI treningu pa gre za načrtno lokalizirano hujšanje na problematičnih conah. Torej hujšamo tam, kjer imamo problem.

Kako pogosto je potrebno vaditi? 
Priporočamo 3x tedensko, 12 obiskov = 1 terapija.

V kolikem času je mogoče pričakovati rezultate? 
Prvi rezultati so običajno vidni že po šestih obiskih, sicer pa se priporoča 12 obiskov v paketu, ker je vsak človek edinstven in na hitrost rezultata vpliva tudi stanje metabolizma in druge zdravstvene ali hormonske težave.

Kakšni so rezultati?
Na 1 kg izgubljene teže zmanjšamo:
– obseg trebuha pri uporabi Vacunauta za 0,5 do 2 cm
– obseg stegna pri uporabi HYPOXI trainerja za 0,5 do 1,5 cm na nogo.

Ali je HYPOXI trening primeren za vsakogar? 
HYPOXI trening je primeren za vsakogar, ki je športno zdrav in mu zdravnik  dovoli uro »rahlega« kolesarjenja dnevno. Ni pa primeren za: nosečnice, ljudi s težkimi obolenji srca, s srčnimi spodbujevalci, ipd.

Ali se je v času HYPOXI treninga priporočlivo ukvarjati še z drugimi športi? 
Na dan HYPOXI treninga ukvarjanje z drugimi športi ni priporočljivo, vse ostale dni pa je celo zelo priporočljiva vsaka telesna aktivnost, saj nam le ta pomaga pri porabi kalorij.

Kaj potrebujem, če pridem na HYPOXI trening? 
Potrebujemo nekaj čistih oblačil: nogavice, dolge široke hlače (za HYPOXI trainer) in kratke hlače (za Vacunaut), majčko z dolgimi rokavi ter čiste športne copate.

Kaj je HYPOXI trening? 
Če se želimo uspešno lotiti odstranjevanja trdovratnih maščobnih zalog, nam fizična aktivnost ali vakuumska terapija vsaka zase ne prineseta želenih rezultatov. S fizično vadbo sicer razgradimo maščobo, toda običajno ne na problematičnih delih telesa. Vzrok za to je osebna nagnjenost in slaba prekrvitev prizadetih delov telesa. Vakuumska terapija, na drugi strani, pa sicer načrtno aktivira problematične dele, toda brez istočasne aktivnosti mišic ne more priti do razgradnje maščobe.

Fizična vadba pri istočasnem delovanju vakuuma na problematične dele telesa?
HYPOXI trening povezuje prednosti običajnega treninga in vakuumskega delovanja v naravno, visoko učinkovito metodo. Poleg tega, da s tem oblikujemo naše telo, nam HYPOXI Trening pospešuje regeneracijo tkiva. Med treningom za izgorevanje maščob deluje natančno odmerjen podtlak na kožno in maščobno tkivo problematičnih delov telesa. Rezultat: načrtna razgradnja maščob tudi pri večji nagnjenosti. Že po nekaj obiskih so rezultati vidni in merljivi.

Kaj je HYPOXI trening? 
Veliko ljudi shujša s telovadbo ali s strogo dieto, vendar shujšajo tam, kjer si najmanj želijo. HYPOXI trening pa nam omogoča prav nasprotno: načrtno lokalizirano zmanjševanje obsega na problematičnih delih.

Kaj je namen HYPOXI treninga? 
Namen HYPOXI treninga je zmanjšati obseg predvsem na problematičnih delih telesa, kot so trebuh, zadnjica, stegna in boki, medtem ko v prsa, obraz stranke ne izgubijo veliko kot pri klasičnem hujšanju.

Kaj se dogaja med HYPOXI treningom? 
Med HYPOXI treningom s pomočjo vakuuma dosežemo boljšo prekrvavitev problematičnih con, ki sicer niso ali pa so slabo prekrvljene. S tem dosežemo, da kri tudi na teh conah »pobira« maščobne kisline in jih odpelje v mišice, kjer se porabijo kot gorivo.

Ali je pri tem potrebna stroga dieta? 
Prehrano je potrebno prilagoditi do te mere, da pred vadbo uživamo ogljikove hidrate, po vadbi pa beljakovine. Vmesne dni jemo zdravo mešano hrano.

 

Naročilo na termin lahko izvedete:

preko SPLETNEGA OBRAZCA,
preko e-maila Info@Hypoxi-Koper.si
,
ali po telefonu 040 190 088.