HYPOXI terapija

HYPOXI terapija in kako deluje:HYPOXI logo

Najpomembnejši dejavnik uspešnega izgorevanja telesne maščobe je optimalna prekrvavitev kritičnih delov telesa kot so boki, stegna zadnjica in trebuh.Pri tem je HYPOXI-Metoda edinstvena. Na eni strani te predele telesa izpostavimo podtlaku – to dosežemo z vakuumom in kompresijo (nadtlak). Na drugi strani pa zmerna vadba stimulira metabolizem (presnovo). Odvečna maščoba se aktivira in s pomočjo krvnega obtoka “prenese” v mišice, kjer izgori kot energija.

NAJBOLJŠE PRI HYPOXI terapiji pa je:

HYPOXI-Metoda ne zahteva stroge, enostranske diete! Konec koncev jih je težko vzdrževati in običajno povzročijo yo-yo učinek.

HYPOXI-Metoda upošteva dejstvo, da se vsak človek prehranjuje popolnoma drugače. Zato vam bo HYPOXI-Trener v studiu pomagal oblikovati optimalen načrt prehrane, ki bo ustrezal vašemu HYPOXI-Treningu in ki ga boste zlahka obdržali tudi po prenehanju vadbe na HYPOXI napravah.Prehrana, ki je individualno prilagojena potrebam vašega telesa, vam bo pomagala doseči in obdržati vaše cilje.
Seveda pa je naše glavno načelo uravnitežena in zdrava prehrana z rednimi obroki in pitjem zadostne količine vode.

KAKO IZGLEDA HYPOXI® TRENING:

Sestavljen iz dveh delov in sicer:

1.HYPOXI®Dermology (limfna drenaža) deluje na vsak dotični predel kože 200-krat dlje kakor ročna limfna drenaža. S tem se pokaže optimalno delovanje že po 20-minutni uporabi. Koža na problematičnih delih je izpostavljena blagi masaži, ki ustvari prijeten in sproščujoč občutek. Med tem, ko mi počivamo HYPOXI® Dermology

HYPOXI Koper
HYPOXI Dermology

– čvrsti in napenja kožno tkivo,
– 200x močneje čisti odpadne snovi iz telesa,
– prekrvavi telo,
– pospešuje presnovo maščob,
– prijetno masira kritične dele telesa (trebuh, noge, zadnjica),
– zmehča trdovratno maščobo in s tem odpravlja celulit.

2.HYPOXI® trainer L250 ali S120 oz.HYPOXI® Vacunaut

med 30 minutnim treningom skrbijo, da se maščobni predeli čim bolje prekrvavijo.

S pomočjo vakuuma torej dosežemo, da gre čim več krvi v maščobne predele, kjer se le-ta obogati z maščobo. Stalno izmenjavanje tlaka in

HYPOXI Trainer
HYPOXI Trainer

podtlaka pospešuje “prenos” maščobnih kislin in krvi preko srčnega in pljučnega obtoka v mišice, kjer izgorijo kot energija in naše maščobne zaloge oz. centimetri se s tem bistveno manjšajo.

PRINCIP DELOVANJA ZA ženski tip HRUŠKE (boki, stegna, noge, zadnjica):

Podtlak najprej torej posesa kri v zamaščeno tkivo na nogah, zadnjici in bokih ali trebuhu v primeru Vacunauta.Tukaj se kri obogati z maščobnimi kislinami. Računalniško nadzorovana menjava podtlaka pospeši odvod krvi do mišic v nogah in drugje, ki takrat vadijo. Tam se maščoba dokončno porabi (zgori). Hitrejši pretok krvi in pospeševanje presnove RAZBREMENJUJETA OŽILJE IN BISTVENO PRIPOMORETA K REGENERACIJI VEN, zato je trening celo priporočljiv za tiste s krčnimi žilami in venami.

HYPOXI Vacunaut
HYPOXI Vacunaut

PRINCIP DELOVANJA ZA ženski tip JABOLKA (trebuh) in MOŠKE:

V predelu trebuha, pasu in bokov je mreža 122 celic, ki lahko ustvarijo podtlak in nadtlak:

Izmenjava podtlaka in nadtlaka ustvarja refleksne mišične kontrakcije. Stranski učinek te vadbe je ta, da vse mišice v predelu trebuha, pasu in bokov zraven zelo učinkovito vadijo.

KAKO TOREJ TO GRE?

HUJŠANJE, ODPRAVLJENJE MAŠČOB NA ZADNJICI IN STEGNIH, ODPRAVA CELULITA

Celulit je zaradi slabe prekrvljenosti posebno trdovraten na stegnih in zadnjici. Ne pomagajo ne treningi ne diete. Vendar celulit ni nujno usoda. Z vakuumsko terapijo se dosegajo odlični rezultati pri odpravljanju pomarančne kože ter zmanjšanju centimetrov na zadnjici in stegnih.

Osnova terapije je do pasu segajoča podtlačna komora v kateri se nahaja vakuumsko kolo. Med vadbo na kolesu, deluje v komori spreminjajoči se podtlak na kožno in maščobno tkivo. Usmerjen podtlak pospešuje prekrvavitev maščobnega tkiva na problematičnih mestih. Aktivirana maščoba se odvaja v aktivne mišice, kjer se porabi kot gorivo za gibanje. Računalnik nadzoruje po individualno nastavljenem programu med drugim tudi naslednje parametre: spreminjanje podtlaka, spreminjanje obremenitve na vakuumskem kolesu, srčni utrip, temperaturo na problematičnem delu telesa itd. Trening traja 30 minut. Oblečeni ste v športno obleko.

Princip delovanja:

Podtlak najprej posesa kri v zamaščeno tkivo na nogah, zadnjici in bokih. Tukaj se kri obogati z maščobnimi kislinami. Računalniško nadzorovana menjava podtlaka pospeši odvod krvi do mišic v nogah, ki takrat vadijo. Tam se maščoba dokončno porabi (zgori). Hitrejši pretok krvi in pospeševanje presnove razbremenjujeta ožilje in bistveno pripomoreta k regeneraciji ven.

HUJŠANJE, ODPRAVLJANJE MAŠČOB NA TREBUHU IN V PASU

Ko se enkrat na trebuhu in v pasu pojavijo maščobne blazinice, tam tudi ostajajo, kljub rednim obiskom v fitnes studiu in številnim dietam. Nobeni ženski ali moškemu se ni treba sprijazniti s tem. Na sliki je prikazana uporaba vakuumske terapije z »ubijalcem« maščob na trebuhu, v pasu in bokih . Trening se izvaja stoje na eliptičnem trenažerju ali na tekaški stezi. Med treningom se v posebni obleki s 122 celicami, računalniško vodeno menjava podtlak in nadtlak. Maščobe se razgradijo in odvajajo v aktivne mišice, kjer se porabijo kot gorivo za gibanje. Trening traja 30 minut. Brezpogojna higiena je pogojena z obleko, čiščenjem, sušenjem in dezinfekcijo.

Princip delovanja:a055c3_9ae6b064d7b2481fb85f9514d7faeefb

V predelu trebuha, pasu in bokov je mreža 122 celic, ki lahko ustvarijo podtlak in nadtlak:Najprej podtlak sesa kri v
maščobno tkivo in kožo trebuha, pasu in bokov. Tu se kri obogati z maščobo.Sprememba iz podtlaka na nadtlak pospeši odvoz z maščobo obogatene krvi do mišic, ki trenirajo.V mišicah se maščobne kisline porabijo kot gorivo za gibanje.S stalnim ponavljanjem tega postopka v času treninga se maščoba učinkovito razgrajuje samo na trebuhu, v pasu in bokih, kar ne omogoča noben drug trening.Izmenjava podtlaka in nadtlaka ustvarja a055c3_44d475ea74de4424ba01b49965a8d49drefleksne mišične kontrakcije. Stranski učinek te vadbe je ta, da vse mišice v predelu trebuha, pasu in bokov zraven zelo učinkovito vadijo.

POVZETEK: s HYPOXI® treningom dosežemo hitre rezultate (ena
konfekcijska številka manj v samo 6 urah vadbe), brez strogih diet in stradanja, trening pa je primeren za vse starosti in oba spola, saj delujemo na tiste dele telesa, ki jih z drugimi vrstami vadbe ne uspemo preoblikovati.