Utrinek iz študije o Futura Pro

Vodilno britansko podjetje ULTRATONE z več kot 40 letno tradicijo na področju raziskav in razvoja mišičnih stimulatorjev je predstavilo nov sistem, kjer so sinergistično povezane vse top tehnologije v ENO, za celosten koncept vse v enem, koncentrirane terapije za oblikovanje Obraza & Telesa.

Fizološki know how podjetje uvršča v svetovni vrh. Ultratone signal z biološko kodiranimi frekvencami takoj doseže različne dele telesa.

44 različnih oblik impulzov ( električna govorica telesa) v eni 30 minutni terapiji več kot  150.000 progresivnih Programskih stopnjah, ki simulirajo informacije centralnega živčnega sistema, posebno formuliranih za usmerjanje terapij za vsako potrebo telesa in/ali obraza vaše stranke.

Ultratone OCM tehnologija (OCM – optimalna celična modulacija)

RAZUMEVANJE NOVE GOVORICE TELESA

Intervju z prof. Gerto Verbovo, Md., D.Sc., vodilno svetovno nevrologinjo

Profesorica Razvojne Nevroznanosti, Oddelek za anatomijo in razvojno Biologijo na Univerzi College London

Danes se večina nas zaveda pomena telesne vadbe in kako pomembno vlogo ima telesna vadba pri vzdrževanju telesne  teže, strukture ter oblike telesa, in seveda za vzdrževanje nivoja telesna pripravljenosti in nam tako omogoči fizično – športno aktivnost.

Vemo, da se, ko je mišica enkrat aktivirana, v telesu sproži serija procesov, ki deluje še dolgo po prenehanju fizičnega udejstvovanja. Mišična vlakna spremenijo svoje lastnosti, postanejo bolj učinkovita in elastična, cirkulacija se izboljša in porabi se več kalorij, in posledica je zmanjšanje obsega in postopno zmanjševanje telesne teže.

Toda kako naj vadimo? Kako naj kombiniramo zdravo prehranjevanje z učinkovito metodo za tonus, za (pre)oblikovanje, za fitnes svojega telesa ?

Ali mora bito to kar telo potrebuje res samo zgolj fizično in izčrpljujoče, da bi imeli rezultate? Ali je res potrebna dolgotrajna in časovno zahtevna vadba? Ali je še kakšen drug način za dosego rezultatov?

Profesor Gerta Vrbova, vodilna nevrologinja z Univerze College London, verjame da obstaja druga, še boljša pot.

Profesor Vrbova namreč meni, da je vsaka mišica je sestavljena iz različnih tipov motoričnih enot.

Z običajno telesno vadbo se te motorične enote v posamezni mišici aktivirajo v določenem vrstnem redu: manjše motorične enote se aktivirajo najprej in samo z dolgotrajno in naporno vadbo se aktivirajo še večje motorične enote. To lahko zahteva tudi do 45 minut intenzivne vadbe, da bi dejansko aktivirali mišico, ki jo želimo, in na žalost, če vadba ni redna in zahtevna je rezultat za oblikovanje telesa minimalen.

Z Ultratone OCM tehnologijo in pravilno postavitvijo elektrodnih obližev na telo, precizno programirani elektronski pulzi z spreminjajočimi se sekvencami lahko dosežejo te mišice v sekundi, s pritiskom na gumb. S takojšnjim sprejemom dražljaja velika motorična enota odgovori takoj, in bistveno hitreje kot z navadno telesno vadbo. Dejansko je z Ultratone tehnologijo OCM velika motorična enota tista, ki prva odgovori na dražljaj.

Če citiramo njeno nedavno znanstveno študijo: “ta električna stimulacija lahko doseže bistveno višji in časovno daljši nivo aktivacije mišice kot običajna telesna vadba in zato je adaptacijski potencial mišičnega sistema izzvan do skrajnih meja”.

Viri:

»What does chronic stimulation teach us about muscle plasticity?

Dirk Pette, MD and Gerta Vrbova, MD, Muscle & Nerve

»Medical and therapeutic applications«

Gerta Verbova, MD, Kristin Schaefer Centofanti