Podaljševanje trepalnic

London Lash Professional je eno izmed vodilnih podjetij v industriji podaljševanja trepalnic in je poznano po visokih standardih, ki so jih postavile njihove certificirane trenerke v Angliji. Mnogo ugleda so poželi tudi z organiziranjem in vodenjem tekmovanj v podaljševanju trepalnic tako v Angliji, kot tudi po svetu. V zadnjih treh letih uživajo eksponentno rast in ponujajo tečaje že v več kot 20 mestih v Evropi. Ponujajo tako individualne kot skupinske tečaje, ter zalagajo salone po Angliji in Evropi z visoko kakovostnimi izdelki.

Hanna Putjato, direktorica London Lash Pro je svetovno znana stilistka, ocenjevalka ter govornica na raznih konferencah po svetu. Skozi njene roke je šlo že več kot 1000 stilistk. Najbolj ponosna pa je na organizacijo The Lash Battle competition-a, ki je potekal leta 2015 v Londonu z več kot 70 tekmovalkami iz celega sveta!

Pri nas uporabljamo izključno materiale London Lash.

Kako dolgo pa držijo podaljšane trepalnice oziroma na koliko časa jih je potrebno obnavljati?

Za lažje razumevanje tega vprašanja moramo najprej razumeti kakšen je življenski cikel naših naravnih trepalnic na katere lepimo podaljške. Na zgornji veki enega očesa nam raste od 90 – 120 trepalnic. Dnevno nam na vsakem očesu izpade od 2 – 5 trepalnic (recimo v povprečju 3). To pomeni, da nam v enem tednu izpade 21 trepalnic, v dveh tednih 42 trepalnic in v treh tednih 63 trepalnic.

 

Ob prvem obisku stilistka izdela celoten set podaljšanih trepalnic. Ob upoštevanju zgoraj zapisanega cikla rasti trepalnic, nam do tretjega tedna izpade več kot polovica trepalnic. Če želimo lepe in polne trepalnice je potem skrajni čas za ponoven obisk stilistke.

Naravni ciklus rasti trepalnic je odvisen od posameznika in je sestavljen iz treh faz:

 

 

1.    Anagena faza je faza rasti trepalnic; traja od  1 – 2 meseca

2.    Katagena faza označuje konec rasti trepalnice;

3.    Telogena faza je faza mirovanja; označuje popolno prenehanje rasti trepalnice; trepalnica izpade.

Za trepalnico v fazi mirovanja raste »mlada« trepalnica v anageni fazi in nadomesti izpadlo trepalnico. Ciklus rasti posamezne trepalnice je 60 – 90 dni. To pomeni, da tudi čas ko stranka potrebuje obnovo ni povsem enakovreden ampak je odvisen od vsake posameznice.