MANI & PEDI

Alessandro SPA in YUMI feet

Pri nas naravno manikuro izvajamo z izdelki Alessandro, pedikuro pa z Yumi feet oblogo, ki odlično odstran prav vso poroženelo kožo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trajni lak  na rokah in nogah izvajamo po sistemu in s trajnimi laki CRYSTAL NAILS ali ALESSANDRO STRIP Lac (v kolikor želite opcijo, ki jo doma lahko brez težav odstranite).

Preverite pa tudi novost v studiu in sicer:

Alessandro Strip Lac beauty BAR, kjer imate pri nas v studiu na voljo vse za trajno lakiranje (tekočine, LED lučka, pilice, laki) in kjer si lahko same izberete svoj odtenek in nalakirate nohte s permanentnim lakom Strip Lac. Ko se ga naveličate, ga lahko brez pomoči odstranite in pridete po nov odtenek. Pri beauty BAR storitvi stranka plača le strošek uporabe prostora in materiala v višini 12€ / uro, po želji pa se lahko dodatno naroči na predhodno manikuro. Posebnost tretmaja je, da ga stranka izvede sama.

MANIKURA

Manikura pomeni skrb za lepe roke (mani (lat.) – roke, cure (lat.) – skrb). Manikura se je razvila že pred vsaj 4 tisočletji, saj so ljudje že od nekdaj posvečali veliko pozornosti negi nohtov. V mnogih kulturah nohte in lase, zaradi njihove nenehne rasti, povezujejo tudi z magijo. V nekaterih delih sveta še posebej skrbno čuvajo in uničujejo odrezane nohte, saj verjamejo, da jih sovražniki lahko uporabijo za nevarne uroke nad osebo, čigar nohte imajo. Že v babilonski kulturi so roke in nohte skrbno negovali in jih razvajali z dišavami in olji. Poznali so tudi oblikovanje nohtov z zlatimi orodji. Še starejše je lakiranje nohtov, ki so ga bili vešči na Kitajskem že pred 5.000 leti. Tam je barva nohtov izdajala posameznikov socialni položaj. Ljudje s kraljevsko krvjo so imeli tako nohte pobarvano rdeče ali črno. Tudi egipčanski hieroglifi razkrivajo, da so se manikure posluževali tako faraoni kakor faraonke.

KAKŠNA JE PRIMERNA NEGA NOHTOV?

Ker nohti in roke močno vplivajo na prvi vtis o človeku, vam spodaj predstavljamo osnove manikure, s katero bodo nohti lepi in ustrezno negovani.

  • Najprej je potrebno odstraniti povrhnjico. Tega se je najlažje lotiti s pilingom. Po odstranjevanju povrhnjice je potrebno nohte očistiti, nato pa jih povsem posušiti. S tem se izognemo večini težav z razpokanimi rokami.
  • Če so nohti med rastjo izgubili lepo obliko, jo je mogoče popraviti s pilico. V kolikor se nohti cepijo, lomijo ali luščijo, je potrebno uporabo pilice omejiti na minimum ali se ji sploh povsem izogniti. V takem primeru je obliko nohtov bolje doseči z uporabo ščipalnika za nohte. Pri piljenju je najbolje posegati po najbolj finih pilicah, ki niso grobe, nohte pa vselej pilimo le v eno smer – ne žagamo levo-desno.
  • Po oblikovanju nohtov opcijsko sledi negovalni tretma rok in nohtov. Roke je najbolje namazati s hranilno masko. Na ta način roke in nohti dobijo negovalne snovi in postanejo bolj mehki. Roke za cca. 20 minut zavijemo v brisačo in nadenemo grelne rokavice, nato pa jih le nežno obrišemo.
  • Sledi lakiranje nohtov. Na nohte je vedno najprej najbolje nanesti osnovni lak (base coat), s katerim jih zaščitimo in poravnamo morebitne neravne površine.
  • Ko se osnovni lak (podlak) povsem posuši, je mogoče na nohte nanesti barvni lak.
  • Pri lakiranju z barvnim lakom, lahko z načinom lakiranja vizualno oblikujemo noht. Če na noht nanesemo ravno črto laka, potem bomo dosegli oglato obliko nohta. V kolikor nohta barvamo od strani proti sredini, lahko dosežemo koničasto obliko. Če pa pri lakiranju sledimo naravni liniji nohta, dosežemo zaobljeno obliko.
  • Oblika nohta se mora vselej prilagajati obliki rok. Po lakiranju z barvnim lakom, lahko na suh barvni lak na koncu nanesemo še prosojen zaščitni lak (top coat oziroma nadlak), s katerim podaljšamo obstojnost barvnega laka.

ZAKAJ SPLOH MANIKURA?

Osnovni namen manikure je skrb za naše roke in nohte, da bi ostali zdravi. Čeprav pogosto vlada napačno prepričanje, da je manikura predvsem ženska stvar, pa to še zdaleč ne drži. Manikura se namreč izvaja ženskam in moškim, razlika je le v tem, da se ženskam po poliranju nohtov nanje običajno nanese barvni lak, moškim pa poseben lak z vitaminom E, ki nima sijaja in daje povsem naraven videz. Del manikure je tudi zaščita in obnova krhkih, lomljivih in pogrizenih nohtov. V ta namen pri nas uporabljamo trajne lake, kjer naravni noht zelo ojačamo in preprečimo plastenje in lomljenje.

Manikura lahko vključuje tudi masažo rok in nohtov, s katero se doseže voljnost, prožnost, pospeši se prekrvavitev rok, izboljša sestava kože, itd. Z manikuro pa se konec koncev polepša tudi izgled rok in nohtov v celoti.

KOMU JE NAMENJENA MANIKURA?

Manikura je torej namenjena obema spoloma in vsem generacijam odraslih, ki si želijo lepih rok in urejenih ter negovanih nohtov. Za manikuro se pogosto odločajo ljudje, ki imajo težavo z lomljivimi in krhkimi nohti, ter vsi tisti, ki si radi grizejo nohte. Manikura je priporočljiva tudi za osebe, ki pri svojem delu pogosto in veliko močijo roke ali pa veliko uporabljajo čistila ter gumijaste rokavice. Manikura je torej za vse ljudi, ki se zavedajo, da so zdrave in lepe roke ter nohti prvi pokazatelj zdravja in urejenosti pri človeku, s katerim se srečamo.

CENA MANIKURE

Cena osnovne manikure – osnovno urejanje nohtov z lakiranjem se začne pri 25 evrih in traja slabo uro, kraljeva manikura, ki vključuje še masko in masažo pa stane 40 evrov in traja uro in pol.

YUMI FEET NEGA STOPAL

Yumi feet – pedikura nove generacije

Predstavljamo Vam tretma nege stopal nove generacije!

Namenjen je odstranjevanju suhe in trde poroženele kože na stopalih, ter odprave razpokanih pet v samo 45 minutah.

Yumi Feet tretma De Si Jolis Pieds, predstavlja enostavno in učinkovito rešitev za vaša stopala.

Samo v nekaj korakih do popolnih stopal!

Postopek

 1. Postavitev Jolis Pieds blaznic direktno na področja zadebeljene kože

 2. Prekrivanje bazinic s folijo. Za maksimalni učinek pustimo da deluje 15 minut.

 3. Odstranitev poroženele in odmrle kože s posebnim nastavkom za enkratno uporabo

 4. Hidratacija in hranjenje kože.

Tretma se lahko ponovi enkrat mesečno, brez stranskih učinkov.Tretmaja ne izvajamo pri diabetikih in če ima stranka kakšne rane ali druge poškodbe kože.

Vsi proizvodi De Si Jolis Pieds so brez parabenov in vsebujejo mlečno kislino.

Po tretmaju je možno navadno ali trajno lakiranje nohtov, nohti se oblikujejo in pokrajšajo s pilico za enkratno uporabo.

Ta vrsta tretmaja je primerna za stranke, ki imajo težave s suho in razpokano kožo in ne nadomesti medicinske pedikure.

MEDICINSKE PEDIKURE PRI NAS, NE IZVAJAMO!