Maderoterapija VS vakum VS LPG Endermologija

Ker se pojavlja vedno več vprašanj in stranke dejansko ne poznajo razlik med tremi tehnikami odprave celulita, smo se odločili malo bolje pojasniti kje so bistvene razlike med tretmaji in kje malo previdnosti ne bo odveč:

1.MADEROTERAPIJA

V zadnjem času je postala zelo popularna maderoterapija, ki jo na veliko opravljajo tako v salonih, kot tudi doma.Za kaj se pravzaprav gre?Gre za starodavno obliko anticelulitne masaže, ki se izvaja s posebnimi lesenimi pripomočki, kot so denimo valčki in lopatice. Tehnika se izvaja z namenom odprave celulita in preoblikovanja telesa, kar se lahko doseže z intenzivnimi pritiski pripomočkov na področja, kjer se nahajajo maščobne obloge.

Z naravno masažo se stimulira limfni sistem, razbijejo se maščobne celice, ki so prepletene v skupke, iz njih se sprosti maščoba, ob čemer se rezultat ne odraža le v zmanjšanem obsegu, pač pa tudi lepšemu tonusu in bolj napeti koži. Metoda pomaga pri odpravljanju strupov iz telesa, priljubljena pa je tudi zaradi rezultatov na predelu zadnjice. Tekom neinvazivne izvedbe naj bi namreč dosegli dvig zadnjice, občutno bolj čvrsto kožo in manjši obseg.

Sliši se mamljivo, kajne? Ni pa zastonj opozorilo, da se lahko terapija konča s hudimi posledicami, v kolikor izvajalec nima ustreznega strokovnega znanja.Preverite torej, kam boste šli in če je oseba, ki to izvaja res strokovno usposobljena.Naj za odločitev ne bo merilo cena (saj se morate zavedati, da je tretma za terapevta fizično zelo naporen in je zelo vprašljivo, če bo za nizko ceno izvajalec odgovarjal za morebitne posledice ter tretma izvedel kvalitetno in strokovno, sploh če to izvaja po možnosti še doma).

Na družabnem omrežju je salon iz Srbije Lotos objavil šokantno fotografijo podplutega dekleta in javno opozorili na brezvestno ravnanje samooklicanih terapevtov, ki lahko s svojim neznanjem povzročijo veliko škode.

Osveščanju se je pridružila tudi lastnica slovenskega lepotnega salona, ki prav tako svetuje previdnost pri izbiri terapevta, ob enem pa je opozorila tudi na posledice, ki niso zgolj boleče, pač pa tudi usodne. ”V Srbiji sta bila letos s to metodo odprave celulita celo dva smrtna primera zaradi tromboze (tromboza je nastanek krvnega strdka v žili, kar onemogoči ali ovira pretok krvi po krvožilnem sistemu.). Ni slaba metoda, a pazite, komu zaupate svoje telo” .

Poleg tega bi dodali, da metoda ni primerna tudi za krčne žile in močnejše kapilare ter za stranke, ki imajo slabši tonus kože in uvelo kožo, saj lahko zaradi premočnih pritiskov pride do trajnih poškodb vezivnega tkiva, ki se nikoli več ne obnovi.V primeru takih poškodb bo stranka trpela za še bolj vidnim celulitom in povešeno kožo in tega ne bo možno odpraviti ali le v manjši meri.

2.VAKUUM

1.pripomore pri odpravljanju povešene in ohlapne kože
2.na trebuhu in bokih; pripomore k zmanjševanju obsega in videza pomarančne kože
3.zadnjica in bedra; pripomore k zmanjševanju obsega in videza pomarančne kože
4.izboljša lepoto in čvrstost vašega telesa
5.stimulira cirkulacijo krvi v koži
6.vzpodbuja nastajanje kolagena
Poleg estetskega učinka vakuumska terapija stimulira tudi mikro prekrvavitev, kar pospešuje tvorbo kolagena. Vakuumska masaža je oblika masaže, učinek te masaže dosežemo z vakuumom, ki povzroči lokalen dotok krvi in limfe v kožo iz globlje ležečih tkiv, kar vpliva na pretok krvi v žilah notranjih organov. Vakuumska masaža se smatra kot zelo učinkovit tretma proti celulitu, saj gladi podkožno maščobo in tkivo.

Je pa smiselno omeniti, da vakuum ni namenjen uveli koži, za učvrstitev in napenjanje, saj se koža nekontrolirano vleče in se ga uporablja resnično predvsem pri odpravi celulita pri neproblematični oz čvrsti koži.

3.LPG Endermologija

LPG deluje na principu mehanske stimulacije kože s pomočjo dveh, medsebojno neodvisno motoriziranih valjčkov, ki omogočata globoko delovanje na maščobne obloge( LIPOMASAŽA).Tako dejansko pripomore k ustvarjanju novega vezivnega tkiva, poveča lokalno mikro prekrvavitev in limfno cirkulacijo, pospeši metabolizem in izločanje toksinov iz telesa ter s tem izločanje celulita in zmanjšanje maščobnih oblog.
Poleg odpravljanja celulita, LPG Endermologie tudi edini med tremi metodami učvrsti ohlapno in povešeno kožo in je primeren tudi za poporodne in postoperativne tretmaje.

S postopkom mehanske stimulacije kože torej dosežemo ponovno aktivacijo mirujoče celične aktivnosti, hkrati pa ne izvajamo močnih fizičnih pritiskov, ki bi ustvarjali modrice in s tem dodatno poškodovali vezno tkivo.

Mehanska stimulacija z valji torej ustvari kožno gubo, s katero potujemo po telesu, hkrati pa vakuum frekvenčno pospešuje mikro prekrvavitev, kože se ne vleče in terapevt ne rabi izvajati močnega pritiska na tkivo. In to je ključnega pomena pri učvrstitvi kože tudi v primeru uvele in starejše kože ter kože, ki je povešena in ji manjka tonus. Tretma je tako varen tudi v primeru kapilar in krčnih žil, saj predele kjer so žile izpustimo, kapilare pa se zmanjšajo, saj tretma pravzaprav krepi kapilarne stene.

Mehanska stimulacija je način delovanja, ki je znanstveno dokazan in priznan v strokovni javnosti. Mehanska stimulacija na površini kože pošilja različne signale-odvisno od izbrane terapije, globoko v celice (v maščobne celice oz. adipocite in fibroblaste) in s tem izzove biološko reakcijo – spodbudi tvorbo kolagena in elastena in pospešuje lipolizo.

LPG ENERMOLOGIJA je edina primerna za vsak tip kože ne glede na vašo starost, izraz Endermologija pa je zaščiten s strani proizvajalca LPG in se uporablja za vse tehnike tretiranja telesa ali obraza v povezavi z LPG aparati.

 

Cenovna primerjava tretmajev v kolikor jih izvajate pri strokovno usposobljenih terapevtih

Maderoterapija 45-60€ / tretma

Vakuum 35-50€ / tretma

LPG 45-60€ / tretma

V kolikor je kje cena občutno nižja vam svetujemo, da se najprej prepričate o usposobljenosti terapevta, saj smo že predhodno opisali, da se možne nepopravljive poškodbe.

Zaključek je torej, da vsaka masaža pomaga, vendar ni odveč, če preverite ali je vaš terapevt za delo usposobljen in seveda ročne terapije nikakor ni za primerjati z mehansko stimulacijo.