Koriščenje darilnih bonov

KORIŠČENJE DARILNIH BONOV – DODATEK K SPLOŠNIM POGOJEM

Spoštovane cenjene stranke,
v nadaljevanju si prosimo preberite način koriščenja bonov, saj občasno prihaja do nerazumevanja in posledično slabe volje.

Za vsa vprašanja v zvezi z našimi storitvami, cenami in ostalo smo dosegljivi IZKLJUČNO po e-pošti:
info@hypoxi-koper.si.

Vse rezervacije terminov, odpovedi ali kakršnekoli druge spremembe, sprejemamo na vse naše kontakte, najbolje in najenostavneje pa po e-sporočilih. Če se na telefon nihče ne oglasi, ker imamo delo ali izobraževanje vas torej prosimo, da nam pošljete e-sporočilo ali uporabite online sistem naročanja na termine, kjer ročno potrjujemo termine (pomeni, da termin ni potrjen dokler ne prejmete potrditve, ker se sistem dnevno usklajuje z rezervacijami v studiu). 

Kupcem in imetnikom darilnih bonov sporočamo, da je za rezervacijo termina potrebno po e-sporočilu poslati svoje podatke in sicer Ime, Priimek, naslov in telefon stranke, ki bon koristi.

1.Kupon ali darilni bon je unovčljiv IZKLJUČNO do datuma veljavnosti, kar pomeni, da je storitev potrebno v celoti izkoristiti izključno do datuma, ki je naveden na darilnemu bonu ali kuponu.
Pred nakupom se vedno prepričajte o drugih pogojih koriščenja (največ en enak kupon in podobno).

2. Za rezervacijo termina VAM SVETUJEMO, DA nas PRAVOČASNO kontaktirate (tudi do mesec dni pred iztekom veljavnosti) saj v nasprotnem primeru strankam ne moremo vedno zagotoviti pravočasnega koriščenja kupona ali darilnega bona. Veliko ljudi namreč čaka do zadnjega in je zato takrat velika gneča in so termini polni, več kot določeno število strank dnevno pa ne moremo naročiti, saj so naše kapacitete omejene. V kolikor se zgodi, da se želite naročiti med vikendi, prazniki ali dopustom prosimo, da se naročite preko e-pošte ali online sistema.

3. V kolikor imetniki pokličete tik pred datumom, ki je naveden kot rok veljavnosti, se lahko zgodi, da ne bo prostih terminov za vašo že plačano storitev, in je zato ne boste mogli koristiti.

4. V kolikor želite bon ali kupon koristiti po izteku veljavnosti je to možno po predhodnem dogovoru, vendar vedno po ceni storitve s cenika  (v kolikor je bon kupljen po akcijski ponudbi).

5. V primerih, ko pride do sprememb stanj kot je nosečnost ali bolezen, zaradi česar ne morete koristiti kupona ali darilnega bona, predlagamo, da poskrbite za unovčenje le tega na drugačen način. Kupon ali bon lahko po predhodnem dogovoru podarite drugi osebi, imate pa tudi možnost bon zamenjati za drugo storitev, ki jo nudimo, vendar le za dejansko ceno, ki ste jo plačali za kupon ali bon in nikakor ne drugače.

6.V primeru BOLEZNI je izjemoma možno podaljšati veljavnost bona za čas bolezni, vendar nam morate v tem primeru prinesti zdravniško potrdilo.

7. Vsaka odpoved termina je potrebna vsaj 24 ur v naprej. V kolikor pride do odpovedi v manj kot 24 urah se vam termin šteje za opravljenega, brez izjem.

8.Posebej bi poudarili primer, ko stranka prejme darilni bon po tem, ko je pri nas že opravila brezplačni posvet, kjer smo zanjo rezervirali 30 minut časa, da se pogovorimo o željah. Ta stranka se nato naroči na tretma in ga brez tehtnega razloga odpove na dan, ko je naročena. Nato nas ponovno pokliče in se želi naročiti na tretma, ker je tokrat prejela darilni bon. Darilni bon lahko stranka normalno koristi. Poravnati pa mora tudi zapadli termin, na katerega ni prišla, niti ga ni pravočasno odpovedala (vsaj 24 ur prej), saj se vsak termin, ki ni odjavljen vsaj 24 ur prej šteje za opravljenega.

9. Zamujanje na termin pomeni, da se vam storitev skrajša za čas zamude, razen če za vami ni naročene nove stranke. Prosimo, da razumete, da je za vsako stranko rezerviran čas tretmaja. Če zamudite, bodo vse stranke za vami čakale.

10. Vsem strankam zagotavljamo kakovostno opravljeno storitev, profesionalno in kvalitetno obravnavo in verjamemo, da se boste v naših prostorih skupaj z nami počutili prijetno in zadovoljno. Zavedajte se le, da niste edini ali sami in da so pred vami in za vami tudi drugi, ki čakajo na svoj termin.