HUJŠANJE pod zdravniškim nadzorom

Za ljudi, ki niso sposobni obiskovati nizko intenzivne vadbe bodisi zaradi poškodb ali drugih težav in je njihova teža višja od 110kg smo pripravili posebne programe v sodelovanju z zdravnico specialistko splošne medicine, dr.med.Jasno Novak, ki dela v zasebnem zdravstvenem zavodu Bossman v Kopru, dietni program po sistemu Kalibra.

Ta nam omogoča hitro izgubo odvečnih kilogramov in kar je prav tako pomembno, tudi dolgoročno ohranjanje doseženih rezultatov. Razdeljen je na tri stopnje, ki so ključnega pomena: hujšanje, prehodna stopnja ali tranzicija s postopnim uvajanjem vseh ostalih živil in tretja stopnja z utrjevanjem doseženega prehranskega ravnovesja.

Uspeh zagotavlja tudi dejstvo, da je pacient oziroma uporabnik ves čas pod budnim strokovnim nadzorom s protokolom KALIBRA seznanjenega zdravnika ali nutricionista, ki mu svetuje dietni program po meri, skladno z njegovim zdravstvenim stanjem in pričakovanimi cilji.
Hujšanje predstavlja začetno stopnjo dietnega programa KALIBRA Začne se z izbiro med klasično beljakovinsko dieto, priporočljivo v primeru debelosti, blago dieto v primeru čezmerne telesne mase in ko želi uporabnik izgubiti do 8 kg.
V prvi fazi fizična aktivnost ni potrebna in priporočljiva, v prehodni stopnji in tranziciji pa pacient lahko že prične z uporabo drugih naših metod, za hitrejšo izgubo in lepše preoblikovanje postave.

OPIS PROGRAMA :

Klasična dieta:

V prvi fazi so vsi dnevni obroki sestavljeni iz nadomestnih živil KALIBRA uživamo jih z zelenjavo z nizkim glikemičnim indeksom. Primeren vnos osnovnih elementov, mineralov in vitaminov uravnava osnovno prehransko dopolnilo, ki ga kupite ob nakupu prehrane.

Blaga dieta:

Blažja je za enega od glavnih dnevnih obrokov po prosti izbiri(meso, ribe ali jajca) namesto živila KALIBRA Spremlja jih zelenjava z nizkim glikemičnim indeksom, kar omogoča pravilno razkrajanje maščob in obenem zmanjšuje občutek izoliranosti. Blaga dieta je lahko tudi naslednja faza klasične diete. Tudi tukaj je obvezno prehransko dopolnilo z vitamin, minerali itd.

Prehodna stopnja

V prehodni ali tranzicijski stopnji je izjemnega pomena ponovno uvrščanje vseh ostalih živil in povečevanje vnosa kalorij postopoma. S tem se postopno poveča tudi osnovno izgorevanje kalorij. Dolžina prehodne faze in postopnega povečevanja vnosa kalorij je strateškega pomena za končni rezultat v dolgoročnem ohranjanju telesne teže in doseženega prehranskega ravnovesja.

Po obdobju hujšanja je priporočljiva časovno enako dolga prehodna doba, razdeljena praviloma na š¡tiri stopnje. Vsaka predvideva povečanje vnosa kalorij v vrednosti 200 KcAL.

Kako poteka prvi obisk?

Pri prvem pregledu je nujno vzpostaviti obojestranski zaupni odnos med pacientom in zdravnikom. V ta namen je potrebno najprej odkriti razloge zaradi katerih se je pacient odločil, da začne dietno terapijo in vsa njegova pričakovanja.

Dober začetni stik med pacientom in zdravnikom omogoča dobro sodelovanje, bodisi kratkoročno kot dolgoročno, olajša izvajanje dietnega protokola in jamči večje možnosti do popolnega uspeha.

Med prvim srečanjem je nujno oceniti in opraviti:

• Klinično anamnezo in laboratorijske parametre s celotno krvno sliko pacienta.

• Ugotoviti katera zdravila pacient redno jemlje

• Pregled nihanja teže v preteklih obdobjih

• Prehranske navade

• Splošne antropometrske vrednosti: višina, teža, obsegi, in analiza hiper gostote

Za vse informacije in narocilo nas lahko kontaktirate na 040 19 00 88.

 

Z nadaljnim obiskom in brskanjem spletne strani hypoxi-koper.si se strinjate z rabo piškotkov in sprejemate le-te. več info

Nastavitve piškotkov so nastavljene na "omogoči piškotke" z namenom optimiziranja vaše izkušnje med obiskom. Če želite nadaljevati z obiskom brez sprememb nastavitev prosim kliknite "Sprejmem".

Zapri