Sestavine:
– šest jajc
– 75 gramov fino mlete kokosove moke
– 250 ml mandljevega mleka
– 50 gramov masla
– pol žličke pecilnega praška
– pol žličke mlete vanilije
– pol žličke stevije
– maslo za pečenje
Priprava:
Jajca stepemo, dodamo mandljevo mleko in stopljeno in ohlajeno maslo. Kokosovo moko, pecilni prašek, vanilijo in stevijo ob počasnem miksanju vmešamo v jajca. Pustimo par minut, da se masa zgosti. V večji ponvi segrejemo maslo, vendar ne preveč, da se masa že takoj preveč ne zapeče. Vlijemo polovico mase in pečemo počasi na srednji temperaturi, da se rahlo dvigne in zapeče. Obrnemo in pečemo še na drugi strani, približno pet minut. Nato maso z lopatico raztrgamo na manjše kose in ob mešanju hrustljavo zapečemo. Enako naredimo še z drugo polovico mase.
Preden praženec postrežemo, ga obložimo s pasiranimi malinami, sladkanimi s stevijo in tolčeno sladko smetano.
Recept je pripravljen po LCHF.